Muusamentorointi lähti Turussa liikkeelle tiistaina 12.11.2024, kun ensimmäisen ryhmän jäsenet tapasivat toisensa ja valitsemansa muusamentorin. Millaisissa tunnelmissa ja odotuksissa mentorointi käynnistyi?

Ensi tapaaminen

Tunnelma on odottavan innostunut, kun muusamentori Johanna Johanssonin mentorointiryhmä tapaa ensimmäisen kerran tiistaina 12. marraskuuta Turun kauppakorkeakoululla. Paikalla on neljä toisilleen ennestään tuntematonta mentoroitavaa, jotka muodostavat mentorointiryhmän tulevien viikkojen ajaksi. Ensimmäinen haaste, tapaamispaikan löytäminen, on ratkaistu. Osin tiimityönä sekin. Johannan ja hänen ryhmänsä tapaamiseen osallistuu myös MUUSA-hankkeen fasilitaattori, tutkija Satu Aaltonen.

Sadun päällimmäisen tunteena on uteliaisuus uuden edessä ja tyytyväisyys ensimmäisen tapaamisen toteutumisesta: ”Ensimmäiseen mentorointikertaan johtavaa työtä on tehty hanketiimin kesken jo toukokuusta lähtien. Olemme valtavan kiitollisia kokeneille ja inspiroiville mentoreillemme, jotka lähtivät luomaan kanssamme uudenlaista, arvopohjaista ja mukaanottavaa ryhmämentorointia. Sekä tietysti noin neljällekymmenelle rohkealle osallistujalle!

Muusamentori Johannan päällimmäiset ajatukset ryhmän aloittaessa ja odotukset tulevalle: valtava kiitollisuus ja innostus. ”Muusamentorointi on jotain, mitä en ole aikaisemmin kokenut valmentajana. Oli todella koskettavaa kuulla, miksi osallistujat olivat valinneet juuri minut muusakseen kahdeksasta mahtavasta vaihtoehdosta.” Ensimmäisellä tapaamiskerralla käytiin läpi yhdessä keskustellen taustoja ja toiveita sekä tavoitteita tulevalle muusaprosessille. ”Odotan tulevaa todella innoissani: on hienoa tehdä valmennusprosessi keskustelun pohjalta.”

Ryhmän jäsen Minna Laineenkare kuvailee tunnelmiaan session jälkeen: ”Jännittyneenä odotin ensimmäistä tapaamista, en oikein tiennyt mitä odottaa. Itselle verkostoituminen ja omien taitojen hahmottaminen on ollut hankalaa, rohkeuskin on ehkä vähän kateissa. Jo ensimmäisellä kerralla tulikin kerta heitolla ideoita, positiivista puhdetta, konkreettisia yhteyksiä ja tekemisen meininkiä. Odotan innolla seuraavia tapaamisia ja mihin ne johtavatkaan.

Turun muusapolku

Turun muusapolku marras-tammikuussa sisältää neljä ryhmämentorointitapaamista, joissa mm. selkeytetään arvoja ja osaamisia, tutkitaan intohimoa, tunnistetaan haasteita, rakennetaan verkostoja ja tehdään toimintasuunnittelua. Ryhmämentorointien jälkeen järjestetään Turun ryhmien yhteistapaaminen sekä myöhemmin vielä Turun ja Tampereen osallistujien yhteistapaaminen. Osallistujan saamat hyödyt muusapolulta ovat: selkeämpi kuva omasta suunnasta, laajentunut ymmärrys omista taidoista, tietoa mitä osaamista vielä tarvitsee matkalla kohti omia unelmia, konkreettiset seuraavat askeleet kohti oman vision toteutusta, sekä verkosto monipuolisia osaajia ja visiotaan kohti kulkevia muusailijoita.

Turun muut muusamentoriryhmät käynnistyvät lähiviikkoina ja jatkavat siitä oman, ryhmässä sovitun aikataulun mukaisesti neljän tapaamisen verran.  Muusamatkan aikana työstetään ammatillisia toiveita, intohimoja, osaamista ja verkostoja. Tämä kunkin ryhmän tarpeista lähtien ja mentorin persoonaan sopivalla tavalla.

Yksin ja yhdessä tehdyn muusamatkan jälkeen Turun kaikki muusailijat ja muusamentorit kohtaavat vielä yhteisessä tapaamisessa kumppanimme Boost ry:n kanssa. Eikä tässä vielä kaikki: keväällä 2025 Turun ja Tampereen muusailijat kohtaavat toisensa ja mitä siitä syntyykään… se jää nähtäväksi!

Kuvituskuvassa on tyhjiä eri värisiä tuoleja asetettuna ympyrään.

Pysy kuulolla ja seuraa meitä mm. LinkedInissä!

Lisätietoja:
Antti Tuomisto
antti.tuomisto@utu.fi