Muusamentori Elina
Muusamentori Turku / Varsinais-Suomi

Rohkea ja intohimoinen heikompien puolesta taistelija

Mun nimeni on Elina ja olen yrittäjä täältä Varsinais-Suomesta lastensuojelupuolelta. Olen henkeen ja vereen lasten suojelija ja heidän oikeuksiensa puolesta taistelija. Olen myös uuden oppija ja yrittäjä. Pyöritän pienryhmäkotia, jossa teemme lastensuojelutyötä uudella otteella. Olen luova luonnonlapsi, joka omaksi yllätyksekseen päätyi yrittäjäksi ja vieläpä menestyväksi sellaiseksi. Olen rohkea ja valmis puolustamaan sitä, minkä koen oikeaksi. Haluaisin auttaa myös muita tunnistamaan omat tarpeensa ja löytämään tehtävän, johon suhtautuu intohimoisesti.

ARVOT & maailmankuva

Mitä arvostat elämässä?

Mulle tärkeimpiä ovat lapset ja eläimet. Vastustan turkistarhausta ja olen kasvissyöjä. Koen, että on tärkeää puolustaa puolustuskyvyttömiä.

Mitä menestys sinulle on?

Menestys on mulle arvojen mukaista elämää, jossa teot eivät ole ristiriidassa sielun kanssa. Menestys voi olla eri ihmisillä erilaista: taloudellista, sosiaalista tai henkistä.

Mikä motivoi sinua päivittäin, työssä tai elämässä?

No mun työssä lapset ja onnistumiset, ja sen näkeminen, että he ovat tyytyväisiä.

Mikä on tärkein asia, jonka olet oppinut työn kautta?

Varmaan se, että kun tekee tällaista auttamistyötä, niin tärkeintä on suhde itseen, ja ehkä se oppimatka siihen, millainen itse on, että vasta sitten voi lähteä keskittymään muihin ihmisiin, kun tie itseen on tutkittu.

TOIMINTATAVAT
Elinan vastaukset ovat:
Toimin useimmiten spontaanisti.
Innostan muita parhaiten kannustamalla. Positiivisen kautta..
Perustelen päätöksiäni jälkikäteen useimmiten ensin arvovalinnoilla, toiseksi tunnetason vaikutuksilla ja kolmanneksi mitattavilla faktoilla. 
Olen vahvimmillani yksin asioita pohtiessa (verrattuna työskentelyyn ryhmässä).
Jotain ihan muuta

Lempiväri?

Vaaleanpunainen.

Paras viikonpäivä ja miksi?

Olen tämmöinen vuorotyöntekijä, niin en tiedä osaanko nyt arvottaa viikon päiviä yhtään mihinkään järjestykseen, joten sanotaan, että paras päivä on semmoinen missä ei ole ihan hirveästi suunniteltua ohjelmaa.

Mikä on lempilainauksesi tai -sanontasi?

Mulla on aika monta lempisanontaa, mutta ehkä sellainen minua kuvaava on tällainen, mitä olen vuosikaudet sanonut, että ”haluava keksii keinot, haluton keksii selitykset”.

Yllättävin asia, jonka ihmiset oppivat sinusta, kun he tutustuvat sinuun paremmin?

Ehkä se, että pystyn olemaan todella pitkäjännitteinen ja sitkeä silloin, kun teen semmoisia asioita, missä mua ajaa joku semmoinen oikeudenmukaisuuden vimma.

MUUSAMENTORIUS

Miksi haluat muusamentoriksi?

Aattelen, että ehkä mun pitkän yrittäjäkokemuksen voisi valjastaa jonkun toisen hyödyksi. Että jos ei pidettäisikään sitä kynttilää vakan alla, vaan laitettaisiin jotenkin jakoon. Hyvä kiertoon!

Kuvaile kolmella sanalla millainen muusamentori olisit?

Varmastikin empaattinen, läsnäoleva ja positiivinen.

MUUSA-hankkeen logo.
MUUSA-hankkeen logo.
MUUSA-hankkeen logo.
Turun muusamentorit

Löydä oma muusamentorisi Turusta ja hae mentorointiryhmiin 23.10.2024 mennessä!