Muusamentori Tampere

Paneutuva, asiantunteva, innostava, kutsuu keskittymään niihin asioihin mihin voi vaikuttaa

Olen Esa 67 v. Eläköiduin Instasta 3,5 vuotta sitten, jossa työskentelin yli 40 vuotta. Pääasiassa liiketoiminnan johdossa, jossa tiimin kanssa kehiteltiin Instaan uusia bisneksiä. 

ARVOT & näkemykset

Mikä motivoi sinua päivittäin, työssä tai elämässä?

Kun miettii, että olin yli 40 vuotta Instassa töissä, niin siellä on motivoinut Instan kulttuuri, osaavat ja kivat työkaverit, ja erityisesti läheisyys työskennellä omistajien kanssa. 

Mikä on tärkein asia, jonka olet oppinut työn kautta?

Yhdellä sanalla: ehdottomasti luottamus. Olen kymmenien vuosien aikana johtanut liiketoimintaa, missä erittäin vaativien asiakkaiden kanssa ollaan kehitetty turvallisuuskriittisiä järjestelmiä ja niiden yhteydessä on huomannut sen, että luottamus on se kivijalka, johon kaikki perustuu. Sen pitää olla niin firmojen kuin organisaatioiden välillä ja erityisesti ihmisten kesken. Ilman luottamusta ei sitä hommaa pysty yhdessä asiakkaan kanssa tekemään. Jos miettii sitten Instan arvomaailman slogania, ”lupa luottaa”, niin se tarkoittaa myös, että instalaisten on luotettava toisiinsa ja sen luottamuksen pitää näkyä myös asiakkaalle. 

Jotain ihan muuta

Lempiväri?

Sininen.

Paras viikonpäivä ja miksi?

Työaikana varmaan ehdottomasti olisi ollut lauantai. Eläkkeellä ollessa päivät on enemmän tasa arvoisia keskenään, mutta ehkä se lauantai kuitenkin nousee sieltä ykköseksi. 

Lempilainauksesi tai -sanontasi?

Tää ei ole ihan lyhyt sanonta, mutta se, mistä mä tykkään, on aasialaisten tapa perustella se, että miksi asioista ei kannata ressata ollenkaan. On kahdenlaisia asioita: semmoisia mihin ei voi vaikuttaa ja mihin voi vaikuttaa. Mihin ei voi vaikuttaa, niitä ei kannata ressata sen takia, kun niihin ei voi kuitenkaan vaikuttaa ja asioita mihin voi vaikuttaa, niistä ei kannata ressata, vaan vaikuttaa niihin asioihin sillä tavalla mihinkä itsellä on mahdollista. Tämä on helpompi sanoa kuin tehdä. 

Yllättävin asia, jonka ihmiset oppivat sinusta, kun he tutustuvat sinuun paremmin?

Tätä mun piti kysyä parilta ulkopuoliselta, että miten ne mut näkee, koska tämä on itselle tosi vaikea. Niin sillä perusteella, kun mä ekan kerran menen vieraaseen porukkaan mut varmaan koetaan hiljaisena, ujonakin. Mutta sitten kuitenkin, kuulemma, musta löytyy huumorintaju ja jopa hauskuus. 

Kertaus & MUUSAMENTORIUS

Miksi haluat muusamentoriksi?

Kyllä se on niin, että jos pystyy omasta kokemuksestaan mitään ammentamaan nuoremmille ja ne kokee, että siitä on heille hyötyä, niin sitten siitä mä saan kiksejä. 

Kuvaile kolmella sanalla millainen muusamentori olisit?

Paneutuva. Asiantunteva (hope so!). Ja innostava. 

MUUSA-hankkeen logo.
MUUSA-hankkeen logo.
MUUSA-hankkeen logo.
Tampereen muusamentorit

Löydä oma muusamentorisi ja hae mentorointiryhmiin 31.10.2024 mennessä!