Muusamentori Tampere

Osallistava, kuunteleva ja innostava urheiluhullu, joka vannoo hyvinvoinnin nimeen ja jakaa monipuolisesta kokemuksesta käsin

Moi, mä olen Sami Vatanen, 43 v. perheenisä ja pirkanmaalaisen ICT-yrityksen toimitusjohtaja. Urheiluhullu. Vannon hyvinvoinnin nimeen. 

ARVOT & näkemykset

Mikä motivoi sinua päivittäin, työssä tai elämässä?

Päivittäin mua motivoi uuden oppiminen. 

Mikä on tärkein asia, jonka olet oppinut työn kautta?

Se, että kannattaa pyrkiä käyttämään oma aika ja energia asioihin, joihin oikeasti pystyy vaikuttamaan. 

Jotain ihan muuta

Lempiväri?

Sininen. 

Paras viikonpäivä ja miksi?

Kaikki viikonpäivät on hyviä. Perjantai kuitenkin on sellainen, milloin saa vetää sen työelämäviikon saavutukset yhteen ja samalla vapauttaa aikaa vielä enemmän perheelle ja omille harrastuksille. 

Lempilainauksesi tai -sanontasi?

Lempilainauksia ja sanontoja on useita, valitsen kuitenkin kaksi. Ensimmäinen on: ”Yksi suu, kaksi korvaa”. Niin kauan kuin maailmassa on yksikin ihminen, joka ei ole kuullut tai sisäistänyt tätä, niin sitä voi hokea, vaikka se onkin vähän kulunut sanonta. Että parempi kuunnella itseään fiksumpia ihmisiä ja antaa heille tilaa, ja sitten itse puhua välillä vähän vähemmän. 
Ja sitten toinen on: ”Kun keho juhlii, niin mieli juhlii”. Puhutaan paljon henkisestä hyvinvoinnista, mutta sitten välillä, mun mielestä nykypäivänä varsinkin, unohdetaan se fyysinen hyvinvointi ja nämä menevät kyllä aika käsi kädessä. 

Yllättävin asia, jonka ihmiset oppivat sinusta, kun he tutustuvat sinuun paremmin?

Yllättävin asia minkä ihmiset oppivat, kun tutustuvat paremmin on, että mä olen ollut aika monenlaisessa asiassa mukana. Pystyn mielestäni ymmärtämään monenlaisia taustoja, koska olen ollut muutakin kuin ICT alalla. Ymmärrän urakointibisneksestä, ja ollut opettajan hommissa, maatalouslomittajana, erilaisissa tehdasympäristöissä ja myös vielä urheilupuolella monen tyyppisessä seuratoiminnassa ja yhdistystoiminnassa. Uskon, että se monipuolisuus on semmoinen yllättävä, mikä ei aukea ihan ehkä ekassa tapaamisessa vielä.

Kertaus & MUUSAMENTORIUS

Miksi haluat muusamentoriksi?

Haluan muusamentoriksi, koska olen mielestäni kokenut ja nähnyt monenlaista yritystä, organisaatiota, yhdistystä ja järjestötoimintaa sekä ollut tekemisissä hyvin erityyppisten ja -alaisten ihmisten ja tiimien kanssa. Haluan jakaa niitä oppeja tuleville työelämän osaajille ja muutenkin haluan muistuttaa siitä, että elämä on paljon muutakin kuin työntekoa.

Kuvaile kolmella sanalla millainen muusamentori olisit?

Kuunteleva, osallistava, ja innostava. 

MUUSA-hankkeen logo.
MUUSA-hankkeen logo.
MUUSA-hankkeen logo.
Tampereen muusamentorit

Löydä oma muusamentorisi ja hae mentorointiryhmiin 31.10.2024 mennessä!